Nieuws - Cloud Accountancy | Advies | Fiscaliteit

Heb je al eens gedacht aan een flexi-job? Sinds 1 december 2015 kan je als werknemer of gepensioneerde voordelig een centje bijverdienen onder het statuut flexi-job. Het systeem werd met ingang van 1 januari 2024 grondig gewijzigd.
De weg naar ondernemerschap is zowel opwindend als uitdagend. Als startende ondernemers sta je voor vele keuzes en hindernissen, maar ook voor onbegrensde mogelijkheden. Bij Accountancybureau Mon3aan begrijpen we deze reis en staan we klaar om je met kennis, zorg en creatieve oplossingen te begeleiden.
6 tips voor startende ondernemers Vlaanderen
Vanaf 2026 zullen ondernemingen verplicht zijn om onderling elektronisch te factureren. Dat is geen verrassing in onze wereld waar technologie voortdurend evolueert en digitalisering een steeds prominentere rol speelt. Maar wat betekent dit nu precies voor ondernemingen en hoe kunnen zij zich voorbereiden op deze verandering?
elektronisch factureren de toekomst
Het nieuwe jaar brengt nieuwe woon-werkverkeer regels. Lees verder en ontdek welke impact deze veranderingen hebben voor jouw werknemers.
nieuwe woon-werkverkeer regels voor jou als werkgever
Het gebruik van een managementvennootschap wordt steeds populairder onder bedienden en kaderleden als een strategie om hun inkomsten gunstiger te belasten. Vooral voor hogere inkomens biedt dit aanzienlijke voordelen.
Een managementvennootschap, iets voor jou?
Goed nieuws voor zelfstandige ondernemers! Vanaf 2024 kan je jouw verzekering gewaarborgd inkomen verlengen tot 67 jaar.
verzekering gewaarborgd inkomen zelfstandige
Nieuw jaar, nieuwe kansen! Vanaf 2024 hoef je niet meer te wachten om je droom waar te maken want aanmelden voor innovatieve starterssteun is nu het hele jaar door mogelijk!
De Belgische federale regering bereikte een akkoord om de fiscale steun aan bedrijven te vergroenen. Wij nemen je mee in wat deze verandering precies inhoudt en welke kansen hieruit voortvloeien voor je bedrijf.
groene investeringsaftrek
Elk jaar kondigt de sociale inspectie een aantal aangekondigde controles aan, de zogenaamde flitscontroles. Omdat een goed voorbereide ondernemer er twee waard is, is het raadzaam om je goed voor te bereiden als je sector op deze lijst staat. Wij geven je een aantal tips.
Bereid je onderneming voor op flitscontroles van de sociale inspectie in 2023 en 2024
Bedrijven met goede resultaten kunnen werknemers een financiële boost geven in de vorm van de koopkrachtpremie. Maar wat houdt dat precies in? Je leest het hier.
Alles wat je moet weten over de nieuwe koopkrachtpremie
Op 1 juli 2023 werd het BTW-tarief voor gas en elektriciteit teruggebracht op 21%. Maar wist je dat er een uitzondering is voor niet-professioneel verbruik? Als jouw bedrijf elektriciteit en/of gas voornamelijk voor privédoeleinden gebruikt, kun je profiteren van het verlaagde tarief van 6%.
Belangrijke BTW-wijziging op gas en elektriciteit voor Belgische bedrijven!
Veel bedrijven in België hebben de afgelopen maanden hun wagenpark aangepast en zijn overgestapt op hybride of elektrische voertuigen. Maar wat zijn de fiscale voordelen die hieraan verbonden zijn? En hoe zit dat met de car policy? Je leest het hier.
Elektrisch wagenpark & fiscaliteit: Duurzaamheid in bedrijfsmobiliteit - Electric fleet taxation
Als zelfstandige in België vaderschapsverlof aanvragen? Lees hier wat het precies inhoudt, hoe je het aanvraagt en wat de voorwaarden zijn.
Vaderschapsverlof voor zelfstandigen in België: alle regels op een rij
Lees alles over het VIES, VAT Information Exchange System, van de Europese Commissie en hoe het jou als ondernemer kan ondersteunen bij het internationaal zakendoen.
VIES: jouw handige tool bij het internationaal zakendoen
De nieuwe contractvoorwaarden rond betalingstermijnen & -achterstanden gaan in op 1 september 2023. Wij leggen uit wat er precies verandert en waar je op moet letten als onderneming. 
Nieuwe contractvoorwaarden rond betalingstermijnen en -achterstanden vanaf 1 september 2023
Heb jij groeiplannen met jouw KMO binnen internationalisering, digitalisering, duurzaam & circulair ondernemen of innovatie? Dan kom je misschien in aanmerking voor de KMO-groeisubsidie van VLAIO. Alle details lees je hier.
Vergeet jouw KMO groeisubsidie niet aan te vragen!
Ontdek waarom Mon3aan voor relance-overuren kiest tot 2025. Geen overloon, inhaalrust en fiscale voordelen voor werkgevers en werknemers. Collega Liese vertelt je er alles over!
We rusten pas in 2025. Waarom nu wel overuren kloppen?
België plant een verplichte elektronische facturatie (in xml-formaat) voor bedrijven met een jaaromzet hoger dan 9.000.000 EUR. Lees er hier alles over!
Verplichte elektronische facturatie vanaf 1 juli 2024
Ben jij van plan om een onderneming op te starten? Dan moet je in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) een officieel vestigingsadres en adres van de zetel opgeven. Maar wat zijn de criteria hiervan? Je leest het hier.
Onderneming opstarten? Alles wat je moet weten over je zetel en vestigingsadres
In België ontvangen ongeveer de helft van alle werknemers ecocheques. Dat is goed voor zo'n 2,3 miljoen mensen! Maar wat maakt ecocheques zo aantrekkelijk voor werknemers én werkgevers? Je leest het hier.
Krijgen jouw werknemers al ecocheques?
Start je net een bedrijf en wil je je eerste werknemers aannemen? Vanaf 2024 veranderen de regels voor eerste aanwervingen. Je leest er hier alles over.
RSZ-kortingen bij aanwerven eerste werknemers worden verder beperkt vanaf 2024
Belastingplichtigen verliezen vanaf 01/01/2022 de keuze om het forfaitaire belastingstelsel toe te passen. Bestaande gebruikers kunnen dit nog doen tot 31/12/2027. Maar wat zijn de gevolgen nu precies? Dat lees je hier.
Afschaffing forfaitaire belastingplichtigen
In een digitaal tijdperk is het slim om als ondernemer over te stappen naar digitale boekhouding. Maar hoe zit het met de fiscale bewaarplicht? Collega Stacey zet alles op een rijtje.
De fiscale bewaarplicht in digitale tijden: alle info op een rij
Vandaag is het Wereldmilieudag, maar bij Mon3aan maken we elke dag duurzame keuzes. We streven niet alleen naar duurzame oplossingen op lange termijn bij onze klanten, zoals Cloud Accountancy, maar als accountancykantoor is het ook onze missie om actief bij te dragen aan het milieu.
Mon3aan, uw duurzame partner voor een groenere toekomst

Blijf op de hoogte over Mon3aan en onze diensten

Contacteer ons

Snel naar…