Nieuws - Corporate & Finance

Nieuws van Cloud Accountancy, Advies & Fiscaliteit

De kleine lettertjes met een grote impact

Goede algemene voorwaarden zijn het sluitstuk van een moderne, vooruitziende onderneming. Lees hier onze tips om er ook effectief voordeel te halen.

Read More

Opgepast met frauduleuze mails

Opgepast met de e-mails die u ontvangt. Hier zijn enkele tips over hoe u een valse e-mail zou kunnen herkennen.

Read More

Uw algemene voorwaarden als instrument tegen de crisis?

Gelet op de aankomende crisis, de algemene voorwaarden zullen steeds van groter belang zijn. Zowel voor de ondernemingen als voor de consumenten.

Read More

Uw onderneming, voorbereid op de crisis. Vergeet u niet 1 van uw belangrijkste activa? Uw personeel!

Een welzijnsbeleid is verplicht voor alle Belgische onderneming. Het is belangrijk om een blijvend oog te hebben op de gevaren die uw werknemers lopen.

Read More

Dan nu de beleggerscrisis?

Ten gevolge van de inflatie lijkt het dat de belegger in een crisis is terecht gekomen. Onze koopkracht is immers, ten gevolge daarvan, niet meer wat het geweest is.

Read More

Vastgoedeigenaars onder het vergrootglas van de fiscus in 2022

De fiscus viseert dit jaar eigenaars met een aanzienlijk patrimonium aan vastgoed. Dit is wat je moet weten.

Read More

Bedrijfsoverdracht: asset deal vs. share deal

Bij een asset deal worden de door de partijen gekozen activa overgedragen, terwijl de overdragende vennootschap de overige bestanddelen zoals andere rechten en verplichtingen behoudt. De share deal daarentegen heeft betrekking op de aandelen van de vennootschap.

Read More

Opvolging familiebedrijf

Wat met de familiale opvolging binnen het bedrijf? Geef ik alles weg of werk ik nog mee? Kan ik nog enige controle behouden binnen het bedrijf?

Read More

Internationaal ondernemen

Als u maatschappelijk wilt ondernemen moet u verder kijken dan de grens. In het buitenland kunnen er verschillende ethische dilemma’s naar boven komen. Zo’n ethische dilema’s zijn bijvoorbeeld milieuvraagstukken zoals bedrijfsafval.

Read More

Heropstartlening

Via de heropstartlening kunnen ondernemers die handelsgoederen moeten aankopen zoals kleinhandelaars en horeca-uitbaters met een concrete liquiditeitsnood een lening afsluiten voor de financiering van de aankopen van handelsgoederen, voorraden en overige heropstartkosten.

Read More