Crowdfunding voor Balls & Glory

Op 3 mei vierde Balls & Glory zijn 5deverjaardag. Het ideale moment om even terug te blikken op de afgelopen 5 jaar en ook even stil te staan bij hun droom en doel die ze voor ogen hebben. Een Belgische slow-food in een fast-served concept neerzetten, toegankelijkfunky & gezond. De uitdaging voor Balls & Glory vandaag is enerzijds verder ‘ontwikkelen’ en anderzijds ‘groeien’. Groeien kost natuurlijk ook geld. Vandaar werd er enkele weken geleden een warme oproep gedaan om mee te investeren in hun verhaal. Balls &Glory kon rekenen op Mon3aan bij de begeleiding van hun investeringsverhaal. Mon3aan coördineerde mee de onderhandelingen van de financieringen. Naast een klassieke financiering bij hun bankier KBC werd er ook beroep gedaan op crowd-funding. Vandaag kunnen we met enige trots meedelen dat we samen het doel van hun investeringsverhaal met succes hebben bereikt, dit mede dankzij twee crowdfunding platforms, nl. WinWinner en Look &Fin.

Wat is ‘crowdfunding’?

‘Crowdfunding letterlijk vertaald naar het Nederlands is ‘financiering door de massa’. Het vertegenwoordigt de gezamenlijke inspanning van een netwerk van mensen om een persoon of onderneming financieel te ondersteunen, meestal via een internet-platform. Er zijn verschillende modellen van Crowdfunding.

  • Financiering via donaties
  • Financiering met beloningen
  • Financiering via kapitaal
  • Financiering via lening

Wie is WinWinner & hoe gaan zij te werk?

WinWinner is een matchmakingplatform dat startende ondernemers en investeerders samenbrengt en begeleidt bij het gebruik van de winwinlening. Een oprechte win-win situatie staat bij hen centraal. Startende ondernemingen kunnen via het platform hun concept en financieringsnood kenbaar maken aan potentiële investeerders. Particuliere investeerders die een onderneming financieel willen ondersteunen op een fiscaal vriendelijke manier kunnen op de website op zoek gaan naar hun ideale kandidaat. Bij een succesvolle match kunnen de ondernemer en de investeerder beroep doen op WinWinner om hen bij het administratieve proces te begeleiden.

Meer informatie : https://www.winwinner.be/

Wie is Look & Fin?

Look & Fin is het eerste online platform voor de financiering van KMO’s via lening in België. Dit platform maakt het mogelijk om ondernemingen van kwaliteit die op zoek zijn naar fondsen samen te brengen met kredietverstrekkers die op zoek zijn naar aantrekkelijke beleggingen. Look& Fin maakt dit mogelijk door de meest aantrekkelijke dossiers te filteren,gedetailleerde financiële informatie over de lener ter beschikking te brengen en door te zorgen voor de juridische en administratieve kant van de transactie.Deze fondsenwervingen laten particulieren toe om hun spaargeld te investeren inde reële economie met een rendement van 6% tot 12% per jaar op basis van de geschatte risico van de lener.

Meer informatie : https://www.lookandfin.com/nl_BE/

Deel dit bericht

Nog vragen na het lezen van dit artikel? Contacteer ons gerust, wij helpen je graag!

Wil je graag meer blogs lezen en bijleren over alles wat wij doen?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Contacteer ons

Snel naar…