Wat betekenen de nieuwe woon-werkverkeer regels voor jou als werkgever?

Het nieuwe jaar is gestart en dat brengt een paar interessante veranderingen met zich mee op het gebied van woon-werkverkeer. Als werkgever wil je natuurlijk weten wat dit voor jou en je team betekent. Lees verder en ontdek welke impact deze veranderingen hebben voor jouw werknemers.

Elektrisch wagenpark: een slimme investering

Heb je nog niet geïnvesteerd in een elektrisch wagenpark? Met de verwachte stijging van de belasting op fossiele brandstoffen tot wel 50% volgend jaar, is dit hét moment om na te denken over een switch naar elektrisch.

Fietsen naar het werk wordt nóg aantrekkelijker

Fietsen naar het werk is niet alleen goed voor de gezondheid en het milieu, maar nu ook voor de portemonnee! De maximale belastingvrije fietsvergoeding stijgt naar 3.500 euro per jaar, en voor elke kilometer die je teamleden trappen, kun je nu 0,35 euro vergoeden. Een mooie kans om fietsen nog aantrekkelijker te maken binnen je bedrijf.

Extra steuntje in de rug voor treinreizigers

Voor je teamleden die met de trein reizen, is er ook goed nieuws. De bekende derdebetalersregeling, waarbij je als werkgever een groot deel van de abonnementskosten voor je rekening neemt (80%), blijft een geweldige manier om treinreizen aantrekkelijk te maken. En voor degenen die buiten deze regeling vallen, is er nu een extra tegemoetkoming van de federale overheid, zolang je als werkgever minstens 71,8% van het NMBS-abonnement dekt.

Dus, wat betekenen deze veranderingen voor jou?

Het is een uitgelezen kans om het woon-werkverkeer van je team duurzamer, gezonder en voordeliger te maken. Door in te spelen op deze nieuwe regels, toon je niet alleen maatschappelijke betrokkenheid, maar investeer je ook in de tevredenheid en het welzijn van je werknemers.

Heb je vragen hierover of nood aan advies? Contacteer ons!

Nog vragen na het lezen van dit artikel? Contacteer ons gerust, wij helpen je graag!

Wil je graag meer blogs lezen en bijleren over alles wat wij doen?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Contacteer ons

Snel naar…