Steunpakket na sluiting horeca door corona

Batterij aan steunmaatregelen naar aanleiding van nieuwe regels Corona

Na het inroepen van de ondersteuningspremie en de coronabazooka hebben de regeringen opnieuw enkele steunmaatregelen aangekondigd, specifiek voor de horecasector.

Na de nieuwe verstrengde maatregelen van 16 oktober 2020 heeft de federale regering in samenspraak met de deelstaten een plan klaarliggen om de getroffen sectoren en bedrijven compensatiesteun te bieden. Wij zorgen voor een overzicht van de maatregelen en leggen uit wie er recht heeft op wat.

Voor wie zijn de steunmaatregelen geldig?

  • In brede zin gaat het om alle getroffen bedrijven door de nieuwe verstrengde maatregelen door de regering (van 16 oktober 2020), in het bijzonder de cateraars, cafés & restaurants.
  • Alle getroffen bedrijven dienen na te gaan of ze gedurende de periode 1 oktober tot 15 november 2020 een omzetverlies hebben geleden van meer dan 60%. Indien uw bedrijf aan deze voorwaarden voldoet, kan u aanspraak maken op compensatiesteun.

Over welke bedragen spreekt men dan?

  • Bedrijven kunnen steun krijgen tot 10% van de omzet, gerealiseerd in 2019. Startende bedrijven, die nog geen referentieperiode hebben, kunnen vergelijken met een gelijkaardige periode in datzelfde jaar. Ook zij kunnen steun verwachten tot 10% van de omzet in de referentieperiode.
  • Het gaat om maximum 11.250,00 EUR voor bedrijven met minder dan 10 werknemers. Indien een bedrijf meer dan 10 werknemers in dienst heeft, gaat het om maximum 22.500,00 EUR.

Additionele steunmaatregelen blijven van kracht

Naast bovenstaande compensatiesteun kunnen bedrijven blijven beroep doen op de bestaande maatregelen. Waaronder:

  • Overbruggingsrecht (werkloosheidsuitkering voor zelfstandigen). Hier is tevens sprake van een verdubbeling, maar dient nog bevestigd te worden.
  • Uitstel van betaling
  • Kwijtschelding van RSZ
  • Tijdelijke werkloosheid tot einde jaar (dit was reeds bevestigd door de federale regering)
Deel dit bericht

Nog vragen na het lezen van dit artikel? Contacteer ons gerust, wij helpen je graag!

Wil je graag meer blogs lezen en bijleren over alles wat wij doen?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Contacteer ons

Snel naar…