mon3aan - Corporate & Finance

Strategisch en financieel advies

Strategisch en financieel advies

Wilt u weten hoeveel uw onderneming op dit ogenblik waard is? Staat u voor een belangrijk kantelmoment in uw onderneming of wenst u de opvolging binnen uw bedrijf te verzekeren? Dan kunnen wij het verschil maken. Bij Mon3aan Corporate & Finance beschikken we over de nodige knowhow om de waarde van uw bedrijf te bepalen aan de hand van verschillende waarderingsmethoden, want meten is weten!

Wat Mon3aan voor u kan betekenen

Strategie

Strategie

Een bedrijf zonder duidelijke visie mist opportuniteiten en groeikansen. Daarom kunnen wij voor uw onderneming een doorgedreven strategie ontwikkelen met een focus op groei en continuïteit, zodat u voor de komende jaren over een duidelijke visie beschikt. Zo schept u helderheid over de missie van het bedrijf en kan u elke kans optimaal benutten.

Opvolging

In het kader van deze strategie kan het noodzakelijk zijn om het een en ander in het bedrijf voor te bereiden met het oog op een eventuele (familiale) opvolging. We bekijken samen met u de mogelijkheden en stellen een aantal scenario’s voor. Eens het duidelijk is welk scenario de voorkeur geniet, maken wij de nodige juridische documenten op, zodat de hele opvolging meteen geregeld wordt.

sketched lightbulb
wooden puzzelpieces on blue

Wat houdt dit juist in?

In het kader van een opvolging behoren verschillende zaken tot de mogelijkheden; een owner buy-out, een management buy-out en een management buy-in.


Wij staan u tijdens het hele proces bij en zorgen onder andere voor:

  • de oprichting van een vennootschap;
  • begeleiding bij een inbreng in natura;
  • de aandeelhoudersovereenkomst;
  • de share purchase agreement (SPA of overeenkomst tot overdracht van aandelen);
  • de vendor loan;
  • managementovereenkomsten;
  • financieel plan (verkrijgen van financiering voor de transactie).

Balans tussen eigen en vreemd vermogen

Verder kan Mon3aan Corporate & Finance een financiële strategie met een ideale balans tussen eigen en vreemd vermogen uitwerken, cashflowplanningen en budgetteringen opmaken en advies inzake financieringen en kredieten verstrekken.

cup-of-coffee

Voorbeeld van strategisch en financieel advies

In het kader van een bedrijfsopvolging voeren we in eerste instantie een waardering van het bedrijf door. Vervolgens kijken we naar de wensen van de ondernemer: wenst de ondernemer zelf nog werkzaam te zijn in de onderneming? Is het management bereid/geschikt om in de vennootschap te stappen? Afhankelijk van de wensen van de ondernemer schrijven we vervolgens een strategisch plan uit, waarin elke fase uitgewerkt wordt.
Nadat alle betrokken partijen hun fiat gegeven hebben, gaat Mon3aan Corporate & Finance verder aan de slag en maken wij alle transactiedocumenten op. Ook bieden we financiële begeleiding voor het verkrijgen van een eventueel krediet.
Als er een notaris of bedrijfsrevisor ingeschakeld moet worden, dan ontzorgt Mon3aan Corporate & Finance ook in deze fase de ondernemer.

Overige Corporate & Finance diensten

Fusies en overnames

Fusies & overnames

Bedrijf in moeilijkheden

Bedrijf in moeilijkheden

vermogensplanning

Vermogensplanning

Blijf op de hoogte over Mon3aan en onze diensten

Contacteer ons

Snel naar…