Strategisch en financieel advies

icon advice

Wilt u wel eens weten hoeveel je onderneming op dit ogenblik echt waard is? Staat u voor een belangrijk kantelmoment binnen uw onderneming of wenst u de opvolging binnen het bedrijf te verzekeren? Dan kunnen wij het verschil maken. Bij Mon3aan Corporate & Finance beschikken wij over de know how om de waarde van je bedrijf te bepalen aan de hand van verschillende waarderingsmethoden, want meten is weten!

Contacteer ons

Wat Mon3aan voor jou kan betekenen

Strategie

Een bedrijf zonder duidelijke visie mist opportuniteiten en groeikansen. Daarom kunnen wij voor uw onderneming een doordreven strategie ontwikkelen met een focus op groei en continuïteit zodat u voor de komende jaren over een duidelijke visie beschikt. Zo schept u helderheid over de missie van het bedrijf en kan u elke kans optimaal benutten.

Opvolging

In het kader van deze strategie kan het noodzakelijk zijn dat één en ander binnen het bedrijf wordt voorbereid voor een eventuele (familiale) opvolging. We bekijken samen met u de mogelijkheden en stellen een aantal scenario’s voor. Eenmaal duidelijk is geworden welk scenario de voorkeur geniet maken wij de nodige juridische documenten op zodat de hele opvolging meteen wordt geregeld.

Wat houdt dit juist in?

In het kader van een opvolging behoren verschillende zaken tot de mogelijkheden zoals owner buy out, management buy out en management buy in.

Wij staan u tijdens het hele proces bij en zorgen onder andere voor:

  • oprichting van een vennootschap;
  • begeleiding bij een inbreng in natura;
  • de aandeelhoudersovereenkomst;
  • de share purchase agreement (SPA of overeenkomst tot overdracht van aandelen);
  • de vendor loan;
  • managementovereenkomsten;
  • financieel plan (bekomen van een financiering voor transactie).

Balans tussen eigen en vreemd vermogen

Verder kan Mon3aan Corporate & Finance een financiële strategie uitwerken waarbij de ideale balans wordt gezocht tussen eigen vermogen en vreemd vermogen, het opmaken van cashflowplanningen en budgetteringen, alsook advisering inzake financieringen en kredieten.

Voorbeeld strategisch en financieel advies

In het kader van een bedrijfsopvolging wordt in eerste instantie een waardering doorgevoerd van het bedrijf. Vervolgens wordt gekeken naar de wensen van de ondernemer: wenst deze zelf nog werkzaam te zijn in de onderneming? Is er management bereid/geschikt om in te stappen in de vennootschap? Afhankelijk van de wensen van de ondernemer wordt vervolgens een strategisch plan uitgeschreven waarin elke fase wordt uitgewerkt.

Nadat alle betrokken partijen hun fiat geven gaat Mon3aan Corporate & Finance verder aan de slag en wordt er overgegaan tot het opstellen van alle transactiedocumenten, terwijl er ook wordt gezorgd voor financiële begeleiding bij het bekomen van een eventueel krediet.

Indien er een notaris of bedrijfsrevisor dient te worden ingeschakeld dan ontzorgt Mon3aan Corporate & Finance ook in deze fase de ondernemer.

Overige Corporate& Finance diensten

icon handshake

Fusies & overnames

Meer info
icon lightbulb

Bedrijf in moeilijkheden

Meer info
vermogensplanning

Vermogensplanning

Meer info