Minder startende ondernemers in 2022

[vc_row row_height_percent=”20″ overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″][vc_column column_width_percent=”100″ position_vertical=”middle” align_horizontal=”align_center” overlay_alpha=”50″ gutter_size=”3″ medium_width=”0″ mobile_width=”0″ shift_x=”0″ shift_y=”0″ shift_y_down=”0″ z_index=”0″ width=”1/1″][vc_column_text]

Minder startende ondernemers in 2022

[/vc_column_text][vc_column_text]

Unizo voerde een analyse uit over het aantal startende ondernemingen in 2022.
Het resultaat? De groeicurve van de afgelopen jaren lijkt gestopt: in 2022 zijn er minder nieuwe ondernemingen gestart dan in 2021.

Lees snel verder wat de oorzaak van deze terugval is. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row unlock_row=”” row_height_percent=”0″ overlay_color=”accent” overlay_alpha=”10″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ el_class=”Newsbox”][vc_column width=”1/1″][vc_custom_heading]

Hoeveel startende ondernemingen waren er de afgelopen jaren?

[/vc_custom_heading][vc_column_text]De afgelopen jaren is er veel gebeurd dat effect had op de Belgische ondernemingen: Covid-19 met de daarop volgende crisis, de oorlog in Oekraïne en nu de hoge energie- en gasprijzen. 

Toch was het in 2021 een heel goed jaar op startersgebied in België. Dat de stijging in 2022 niet even sterk ging zijn, zou ons niet verrast hebben. Maar dat het er minder zijn, is toch onverwacht.

Het aantal startende ondernemingen in België in 2019 tot en met 2022:

[/vc_column_text][vc_column_text]Als we naar de cijfers kijken, dan zien we dat in België het startersaantal in 2022 net onder het aantal van 2019 belandt, en dat er in Vlaanderen in 2022 zelfs 9% minder starters waren dan in 2021.

De grootste daling zien we terug in Brussel. Het startersaantal gaat hier sterk achteruit en is het in 2022 10% lager dan in 2019.

Wat is de oorzaak van deze daling eigenlijk?

Er heerst sinds 2020 een grote onzekerheid onder de Belgische bevolking, ook bij de Belgische ondernemers.

Uit de recente KMO-barometer van UNIZO blijkt dat het het ondernemersvertrouwen daalt. De recente coronacrisis is daar 1 van de oorzaken van. Maar de recente explosie van energie-, grondstof en loonkosten hadden hier het afgelopen jaar de grootste impact op.

 

Ervaart u deze onzekerheid ook als drempel om grote stappen te nemen in uw onderneming?

Wanneer u twijfelt over welke stappen uw onderneming nog kan nemen om verder te groeien, dan willen wij mee de co-piloot zijn van uw onderneming. Samen kunnen we proberen om die onzekerheid weg te werken in de Belgische ondernemersmarkt. 

Aarzel niet langer en vraag advies![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row unlock_row=”” row_height_percent=”0″ overlay_color=”accent” overlay_alpha=”10″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ el_class=”Newsbox”][vc_column width=”1/1″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_custom_heading]

Heb jij zin om ook bij Mon3aan te werken?

[/vc_custom_heading][vc_column_text]Bij Mon3aan zijn we altijd op zoek naar accountants om ons team aan te vullen. Wij blijven groeien en zoeken naar collega’s die samen met ons willen meegroeien. Bij ons is accountancy geen saaie job met ‘routinematige’ taken, maar juist een uitdagende job waarbij we zoveel mogelijk automatiseren, zodat jij je meer kan concentreren op de inhoudelijke vraagstukken.

Interesse? Ontdek snel al onze vacatures!

 [/vc_column_text][vc_button button_color=”color-green” radius=”btn-circle” border_width=”0″ link=”url:https%3A%2F%2Fwww.mon3aan.be%2Fvacatures|title:Vacatures|target:%20_blank|”]Vacatures[/vc_button][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row unlock_row=”” row_height_percent=”0″ overlay_color=”accent” overlay_alpha=”10″ gutter_size=”3″ column_width_percent=”100″ shift_y=”0″ z_index=”0″ el_class=”Newsbox”][vc_column width=”2/3″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]Twijfels of vragen na het lezen van dit artikel? Contacteer ons gerust, wij helpen je graag!

Wil je graag meer blogs lezen en bijleren over alles wat wij doen?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_button button_color=”accent” radius=”btn-circle” outline=”yes” border_width=”0″ link=”url:https%3A%2F%2Fwww.mon3aan.be%2Fcontact-algemeen%2F|title:Vacatures|target:%20_blank|”]Contacteer ons[/vc_button][vc_button button_color=”accent” radius=”btn-circle” outline=”yes” border_width=”0″ link=”url:https%3A%2F%2Fwww.mon3aan.be%2Fcontact-algemeen%2F|title:Vacatures|target:%20_blank|”]Schrijf je in op onze nieuwsbrief[/vc_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][uncode_share layout=”multiple” title=”Deel dit artikel met vrienden!”][/vc_column][/vc_row]

Nog vragen na het lezen van dit artikel? Contacteer ons gerust, wij helpen je graag!

Wil je graag meer blogs lezen en bijleren over alles wat wij doen?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Contacteer ons

Snel naar…