Werknemer aan het woord: Het verhaal van KMO-adviseur Sébastien de Cuyper

Een paar keer per jaar grijpen de medewerkers van Mon3aan naar de pen en schrijven ze over iets wat hen bezighoudt, interesseert of over hun ervaringen bij Mon3aan. Vandaag geven we het woord aan KMO-adviseur Sébastien de Cuyper. Hij vertelt over hoe hij bij Mon3aan terechtkwam en wat zijn job zo interessant maakt.

Van nieuwkomer tot insider

Sinds de zomer van 2022 werk ik voor Mon3aan. Daarvoor werkte ik kort voor een boekhoudkantoor waar ik voornamelijk de éénmanszaken behandelde. Nu hou ik mij hoofdzakelijk bezig met de boekhouding van vennootschappen, meer specifiek horecazaken. Wanneer ik nu in de stad voorbij de restaurants loop, krijg ik een aangenaam gevoel wetende dat ik de boekhouding voor deze zaken doe.

In het begin is het altijd wel een beetje wennen in een nieuwe omgeving, maar gelukkig kwam ik in een team terecht met allemaal toffe collega’s en voelde ik mij onmiddellijk thuis. Voor elke starter is er steeds een dossierbeheerder voorzien die ervoor zorgt dat je op eigen tempo je zelf kan ontwikkelen. Ook zorgen zij steeds voor voldoende ruimte in hun agenda om je feedback te geven en staan ze altijd paraat wanneer je even vastloopt in een dossier.

Hoe ziet een dag eruit bij Mon3aan?

Aangekomen op kantoor starten we de dag steeds met een kopje koffie. Daarna start ik met het beantwoorden van de mails en de dagelijkse verwerking van de vaste dossiers. Vervolgens start ik met de jaarafsluiting van een cliënt. Deze periode van het jaar zijn we ook volop bezig met de jaarlijkse klantenlisting aangezien de deadline steeds dichterbij komt. Afhankelijk van de periode van het jaar zijn we met verschillende zaken bezig: Kwartaalaangifte btw, aangifte personenbelasting, aangifte vennootschapsbelasting. Zoals je uit de opsomming kan afleiden is er binnen onze job heel wat variatie. Dit maakt het werk uitdagend en zorgt ervoor dat elke dag er anders uitziet.

Digitalisatie bij Mon3aan

De job als accountant is volledig veranderd. Door de inzet van digitale tools kunnen klanten op een eenvoudige manier de documenten aanleveren. Met de correcte software hebben we steeds een realtime overzicht van de boekhouding. Via deze automatisatie krijgen we meer tijd om cijfers te analyseren en gerichter advies te verlenen. Deze aanpak is zeer klantgericht. Op die manier kunnen we onze klanten ontzorgen van hun administratie en kunnen ze zich focussen op hun kerntaken.

Meer dan enkel een werkplek

Mon3aan is een jong team, dus wordt er dikwijls eens een stapje in de wereld gezet. De uitgaansgelegenheden zijn ons allemaal zeer bekend. Je leert iedereen op een andere manier kennen en op deze avonden worden tal van toffe herinneringen gecreëerd. Kerstmarkt, bowling, Jägerbar. Deze zaken hebben geen geheimen meer voor ons.

Hoe zie je de toekomst bij Mon3aan?

Momenteel volg ik het postgraduaat fiscale wetenschappen aan de Fiscale Hogeschool in Brussel. Eerst en vooral wil ik deze opleiding op een succesvolle manier afronden. Door de nodige ondersteuning en flexibiliteit van Mon3aan kan ik dit traject perfect combineren. Op termijn wil ik ook de titel van gecertificeerd accountant behalen. Dit is een traject van minimum 3 jaar met een stage en tal van tussentijdse proeven. Binnen Mon3aan krijg je dus alle kans om jezelf te ontplooien.

Heb jij zin om ook bij Mon3aan te werken?

Bij Mon3aan zijn we altijd op zoek naar accountants om ons team aan te vullen. Wij blijven groeien en zoeken naar collega’s die samen met ons willen meegroeien. Bij ons is accountancy geen saaie job met ‘routinematige’ taken, maar juist een uitdagende job waarbij we zoveel mogelijk automatiseren, zodat jij je meer kan concentreren op de inhoudelijke vraagstukken.

Interesse? Ontdek snel al onze vacatures!

Nog vragen na het lezen van dit artikel? Contacteer ons gerust, wij helpen je graag!

Wil je graag meer blogs lezen en bijleren over alles wat wij doen?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Contacteer ons

Snel naar…